divendres, 6 de desembre del 2013

Sabó de berbena i karité

La verbena officinalis L., en català dita berbena, herba barbera, cuquets, herba dels fetillers, herba sagrada..., és una planta molt utilitzada en cosmètica natural, especialment per a pells seques, sensibles i que necessiten tonificació.
És una planta que floreix per Sant Joan. És una herba sagrada, utilitzada en molts pobles antics durant les seves ceremònies. Se li reconeixien grans poders per allunyar la mala sort, per protegir dels mals, per allunyar els espíritus dolents i sobretot per aconseguir l'amor.


La berbena té propietats antisèptiques, analgèsiques, antibacterianes i cicatritzants, per això està indicada per rentar ferides, tractar cremades lleus i alleujar irritacions dèrmiques.

La fórmula d'aquest sabó és oli d'oliva macerat amb berbena, oli de coco, molta mantega de cacau, mooolta mantega de karité, l'aigua s'ha substituït completament per llet de cabra, berbena mòlta en pols, civada eco mòlta en pols, i olis essencials de litsea cubeba (berbena exòtica) i eucaliptus.

La mantega de karité és rica en triglicèrids i àcids oleic, linoleic i palmític. És extraordinàriament nutritiva i suavitzant per a la pell. Ideal per tractar pells seques, amb irritacions, dermatitis, cremades, clivelles i eccemes. La mantega de karité frena l'acció del temps, atenuant la formació d'arrugues.

La mantega de cacau, que s'extreu de les llavors torrades de les plantes del cacau, és molt emol·lient i lubricant. Té propietats regeneradores, hidrata en profunditat i és molt nutritiva.

L'oli essencial de litsea cubeba, més conegut com berbena exòtica, té propietats calmants, sedants i antiinflamatòries. Té un aroma suau i afruitat, que recorda a la llimona amb un toc floral.
En cosmètica, l'oli essencial d'eucalitptus té propietats antiinflamatòries, analgèsiques, antibacterianes, desodorants i refrescants. Útil per tractar dolors i ferides.

Sabó de berbena i karité

Esperem que us agradi!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips