dijous, 8 d’agost del 2013

Sabó de la roba en pols


Aquest sabó per a la roba ( i nosaltres també el fem servir com a multiús: netejar lavabos, terra...) està fet a partir d'olis usats d'oliva i gira-sol.
Deixa la roba neta, suau. No cal utilitzar suavitzants (nosaltres fa anys que no n'utilitzem, el substituim per vinagre blanc o de poma al mateix caixetí del suavitzant).

Jabón casero para la ropa
Sabó per la roba en pols


Com utilitzar-lo:
  • Per utilitzar en pols: per a rentades a temperatures a partir de 40ºC. Posar 2-3 cullerades soperes de sabó (una cullerada més per roba blanca) en pols directament al tambor de la rentadora i seleccionar el programa adequat.
  • Per utilitzar en gel: Recomanem convertir en gel el sabó en pols quan es renti a temperatura freda, ja que sinó no s'acaba de desfer del tot el sabó. Utilitzeu la mateixa quantitat de sabó que utilitzeu normalment.
  • Com convertir-lo a gel (per un litre): posar a bullir un litre d'aigua, millor destil·lada, i quan estigui a punt d'arrencar el bull afegir-hi de 80 a 100 g de sabó i apagar el foc. Remenar a estones i deixar refredar. Quan es refreda agafa més consistència, si voleu que sigui més espès afegiu-hi més sabó, o si voleu que sigui més líquid afegiu-hi més aigua. Quan estigui fred, aboqueu el sabó dins d'un pot.

 BONA BUGADA!

I si voleu deixar ben netes les cadires blanques de la cuina no dubteu a posar una mica del sabó en pols en una gamusa i passar-la per damunt de la cadira. Tindreu les cadires blanques, blanquíssimes en un moment!!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips